zeilarrangement overleven op zee

Om te overleven in koud water heeft ons lichaam bescherming nodig. Dragen we die niet zou het kunnen dat we binnen een kwartier overlijden aan onderkoeling.

Ook als men de juiste beschermingsmiddelen draagt, een droogpak, moet men beschikken over de juiste technieken om als individu of als groep te overleven in het ijskoude water. Het beste is altijd om uit het water te klimmen in een reddingsvlot wat echter nog niet zo makkelijk is als het lijkt. Overleven op zee houdt in het juist uitvoeren van reddingstechnieken, teamwork, gebruik van hulpmiddelen en improvisatie.

Dit arrangement is uitstekend geschikt voor 12 tot 36 gasten.


Arrangement overleven op zee
Programma

Het arrangement begint aan boord van een van onze schepen te Monnickendam of Volendam. U wordt verwelkomt door de bemanning met koffie en krentenmik.

Na een woordje van de schipper vaart u uit. De gasten die actief willen meezeilen kunnen een taak aan boord krijgen en voor de gasten die liever genieten van het uitzicht, bieden de schepen alle comfort.

Rond 12.30 uur wordt het lunchbuffet gepresenteerd. Na de lunch komen de instructeurs aan het woord en wordt het vervolgprogramma besproken.

In het programma neemt u kort de oefeningen theoretisch door waarna u de pakken aantrekt en te water gaat. De gasten voeren eerst de individuele oefeningen uit en al snel komt u tot groepstechnieken waarbij teambuilding hoog in het vaandel staat. Oefeningen kunnen niet worden uitgevoerd als er niet wordt samengewerkt. Er wordt gebruik gemaakt van originele reddingsvlotten die moeten worden gebruikt als schuilplaats tegen kou en weersomstandigheden.

De duur van het programma is circa 3 uur en is ideaal in combinatie met een dag zeilen.

 

Jaargetijde

U zult begrijpen dat dit programma juist het gehele jaar door mogelijk is en in de winter als er nog net geen ijs ligt het meest realistisch is. De instructeurs zijn werkzaam op trainingscentra van Falck Nutec en de KNRM. Zij hebben jaren lange ervaring met het onderdeel overleven op zee.


Samenvattend

• Ontvangst aan boord met koffie/thee & krentemik
• Zeildagtocht
• Lunch-buffet aan boord
• Inclusief instructeurs, droogpakken en vlotten
• Borrelgarnituur aan boord
• Afsluitend een Captains dinner aan boord
• Verzekering


Prijsstelling


Het arrangement Overleven op Zee kunnen wij aanbieden
v.a. € 135,00 p.p. excl. btw.


Mogelijke uitbreidingen

• Drankenarrangement
                                                       Groot Westerbuiten 19 - 1135 GJ EDAM - Telefoon: 0299 372727 - Mobiel: 06 53 419 746